חברת Wiz, שהוקמה בשנת 2020 על ידי ארבעה יזמים ישראלים, הפכה תוך חמש שנים לאחת מחברות הסייבר המובילות בעולם. החברה, המתמחה באבטחת סביבות ענן, נרכשה לאחרונה על ידי גוגל בעסקה בשווי 32 מיליארד דולר, מה שהופך אותה לאקזיט הגדול ביותר בתולדות ההייטק הישראלי.
הקמה וצמיחה מהירה
Wiz נוסדה על ידי אסף רפפורט (מנכ"ל), עמי לוטבק (סמנכ"ל טכנולוגיות), ינון קוסטיקה (סמנכ"ל מוצרים) ורועי רזניק (סמנכ"ל מחקר ופיתוח). הארבעה הכירו במהלך שירותם הצבאי ביחידות הטכנולוגיות של חיל המודיעין, ושיתפו פעולה גם בהקמת חברת הסייבר Adallom, שנמכרה למיקרוסופט בשנת 2015.
לאחר מכירת Adallom, הצוות המשיך לעבוד יחד במיקרוסופט, שם רפפורט שימש כמנכ"ל מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. בשנת 2020, הם יצאו לדרך חדשה והקימו את Wiz, במטרה לספק פתרונות אבטחת ענן מתAdallomהחברה הצליחה לגייס 100 מיליון דולר בתוך תשעה חודשים בלבד, והפכה במהירות ל"יוניקורן" – חברה בעלת שווי של מעל למיליארד דולר.
טכנולוגיה ופתרונות
Wiz מציעה פלטפורמה המאפשרת לארגונים לזהות ולנהל סיכוני אבטחה בסביבות הענן שלהם. הטכנולוגיה של החברה סורקת את מערכות הענן ומספקת תמונה מקיפה של הסיכונים, כולל חולשות אבטחה, תצורות שגויות ואיומים פוטנציאליים. הפלטפורמה פועלת על פני ספקי ענן שונים, כולל AWS, Azure ו-Google Cloud, ומאפשרת לארגונים לקבל שליטה מלאה על אבטחת המידע שלהם.
האקזיט הגדול בתולדות ישראל
במרץ 2025, הודיעה גוגל על רכישת Wiz תמורת 32 מיליארד דולר, מה שהופך את העסקה לרכישה הגדולה ביותר שביצעה גוגל אי פעם, ולאקזיט הגדול ביותר של חברה ישראלית. העסקה משקפת את החשיבות ההולכת וגדלה של אבטחת ענן בעולם הטכנולוגיה, ואת המחויבות של גוגל להוביל בתחום זה.
גאווה ישראלית
ההצלחה של Wiz מדגישה את היכולות והחדשנות של תעשיית ההייטק הישראלית. החברה, שהוקמה על ידי צוות ישראלי, הצליחה להגיע להישגים מרשימים בזמן קצר, ולהפוך לשחקן מרכזי בתחום הסייבר העולמי. האקזיט המרשים מהווה מקור לגאווה לאומית ומדגיש את הפוטנציאל של יזמים ישראלים בשוק הגלובלי.
מבט לעתיד
עם הצטרפותה לגוגל, Wiz צפויה להמשיך ולפתח את הפתרונות שלה, ולהשתלב במערך האבטחה של Google Cloud. הטכנולוגיה המתקדמת של Wiz, בשילוב עם המשאבים של גוגל, צפויים לחזק את מעמדה של גוגל בתחום הסייבר ולאפשר לה להציע פתרונות אבטחה מקיפים ללקוחותיה.
הסיפור של Wiz הוא עדות לכוח היזמות הישראלית, לחדשנות וליכולת להגיע להישגים גלובליים