הבחירה של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב ב-2024 והשפעתה על שוק המניות

בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות ב-2024 השפיעה על שוק המניות במגוון תחומים, מהתמיכה בתעשיות מסורתיות וכלה בשאלות רגולציה על מגזרי הטכנולוגיה והפיננסים. השוק כולו נותר במצב של חוסר ודאות, כאשר המשקיעים מבצעים הערכה מחודשת לגבי המדיניות הצפויה וההשפעות האפשריות על המניות.

אורן גולדשטיין

הבחירה של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב ב-2024 והשפעתה על שוק המניות

הבחירה המחודשת של דונלד טראמפ לנשיא ארצות הברית ב-2024 יצרה תגובות מגוונות בזירה הכלכלית והפוליטית כאחד. טראמפ, המוכר בגישתו הפרו-עסקית ונטייתו להפחתת רגולציות, חזר לתפקיד עם הבטחות לשינויים משמעותיים במדיניות הכלכלית והמסחרית. כתוצאה מכך, שוק המניות, הרגיש תמיד לשינויים פוליטיים ולתחזיות כלכליות, הגיב בשינויים מגמתיים בולטים. להלן כמה מההשפעות המרכזיות שנראו בשוק בעקבות בחירתו של טראמפ לנשיא.

1. עלייה במניות התעשייה והאנרגיה

טראמפ הציב בעדיפות את תמיכתו בתעשיות המסורתיות של ארצות הברית, במיוחד בתחום האנרגיה והייצור. הבטחותיו להפחתת הרגולציות ולקידום תעשיות פחם ונפט יצרו תנופה במניות החברות האנרגטיות והכבדות. מניות חברות כמו אקסון מוביל ושברון רשמו עליות משמעותיות עם בחירתו של טראמפ, שכן הסקטור מצפה להקלה בנטל הרגולטורי שתאפשר להן לפעול בחופשיות רבה יותר ולהגביר את רווחיותן. בנוסף, עליות אלו נבעו מציפייה לעלייה בהפקת נפט בארצות הברית, שיכולה להשפיע גם על מחירי האנרגיה בעולם.

2. תגובות מעורבות בסקטור הטכנולוגיה

מגזר הטכנולוגיה, שמהווה כיום את הבסיס הכלכלי של ארצות הברית, חווה תנודתיות בעקבות בחירתו של טראמפ בשל חששות מרגולציה מחמירה. טראמפ הביע בעבר הסתייגות מכוחן של חברות הענק כמו גוגל, אמזון, מטא (פייסבוק) וטוויטר, ואף רמז כי עשויות להיות מגבלות חדשות שנועדו לצמצם את כוחן בשוק ולהגביר את ההגנה על פרטיות הצרכנים. כתוצאה מכך, מניות רבות בתחום זה חוו ירידות חזקות, ונראה כי המשקיעים אינם בטוחים איך המדיניות החדשה תשפיע על רווחיותן בעתיד.

3. רווחיות מגזר הפיננסים

במהלך כהונתו הראשונה, טראמפ ביצע רפורמות ברגולציה שהקלו על הבנקים והחברות הפיננסיות, במטרה לעודד צמיחה כלכלית והזרמת הון. חזרתו של טראמפ לתפקיד עם הבטחות להמשיך במגמה זו יצרה ציפיות חיוביות בקרב חברות פיננסיות ובנקים גדולים, כגון ג'יי. פי. מורגן ובנקים נוספים. אלו נהנו מעליות בשווי המניות מתוך ציפייה להקלות נוספות שתאפשרנה להם להרחיב את השירותים ללקוחותיהם ולהגביר את ההכנסות.

4. חששות במגזר הבינלאומי: הסיכון למלחמות סחר

תקופת כהונתו הראשונה של טראמפ התאפיינה במלחמות סחר מול סין ומדינות נוספות, שגרמו לחוסר יציבות בשווקים הגלובליים. חזרתו לבית הלבן לוותה ברטוריקה קשוחה כלפי סין, מה שהעלה חששות מחידוש המלחמות המסחריות והשפעותיהן על חברות יצואניות אמריקאיות. מניות חברות עם זיקה לשווקים בינלאומיים כמו אפל וטסלה הגיבו בתנודתיות, בעוד חברות הממוקדות בשוק המקומי זכו לביקוש רב יותר, בעיקר מתוך הבנה שהן תהיינה פחות פגיעות למהלכים בתחום הסחר הבינלאומי.

5. התחזקות הדולר וההשפעה על יצואנים

בחירתו של טראמפ יצרה ציפיות לחיזוק כלכלת ארה"ב, דבר שתרם להתחזקות הדולר בשווקים הבינלאומיים. על אף שמדובר בסימן חיובי להערכת השוק לגבי כלכלת ארצות הברית, ערך הדולר החזק מקשה על היצואנים האמריקאים, שכן המוצרים והשירותים מתוצרת ארה"ב הופכים ליקרים יותר בשווקים זרים. יצואנים גדולים, וביניהם תעשיות הטכנולוגיה והחקלאות, חוו ירידות בשל הקושי לשמור על תחרותיות במכירות לחו"ל.

6. תנודתיות כללית בשוק המניות

חזרתו של טראמפ לתפקיד הובילה לתגובות מעורבות בשוק המניות, עם עליות במניות סקטורים מסוימים לצד ירידות באחרים. בעוד שמשקיעים רבים רואים בחיוב את תמיכתו במגזר העסקי ואת התחייבותו לצמיחה כלכלית, אחרים חוששים מהמדיניות הלא צפויה ומהשפעתה על שווקים שונים. התנודתיות נובעת בעיקר מהמתנה להבהרות לגבי תוכניותיו הכלכליות של טראמפ והאם הוא מתכוון לקדם מדיניות שונה מזו שהנהיג בכהונתו הראשונה.

לסיכום

בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות ב-2024 השפיעה על שוק המניות במגוון תחומים, מהתמיכה בתעשיות מסורתיות וכלה בשאלות רגולציה על מגזרי הטכנולוגיה והפיננסים. השוק כולו נותר במצב של חוסר ודאות, כאשר המשקיעים מבצעים הערכה מחודשת לגבי המדיניות הצפויה וההשפעות האפשריות על המניות. בטווח הארוך, המדיניות הפרו-עסקית של טראמפ עשויה לספק תמיכה לשוק, אך נותר לראות אם תחזיותיו בנוגע למדיניות סחר, רגולציה ופיתוח כלכלי יצליחו להחזיר יציבות לשוק.

חזרה לכל הכתבות

הצטרפו לניוזלטר שלנו

מבטיחים לא להציק ולשלוח רק דברים מעניינים.
איזה כיף 🎉 בדיוק שלחנו אלייך מייל ברוכים הבאים 🤩
אופס, משהו השתבש בעת שליחת הטופס, אנא נסו שוב.